PREDSTOJEĆE AKTIVNOSTI         

 

2017.

JANUAR

 21. 01.2017.   ODRŽANA REDOVNA I IZBORNA SKUPŠTINA

U subotu 21.01.2017. godine sa početkom u 10,30 časova u Novom Sadu,  održana je redovna godišnja Skupština Ju jutsu saveza Srbije.Na Skupštini je razmatran i usvojen Zapisnik sa Vanredne Skupštine od 30.13.2016.godine, Izveštaj o radu JJSS za 2016. godini,Izveštaj o radu Nadzornog odbora o finansijskom poslovanju Saveza za 2016, kao i Plan i program rada sa finansijskim planom za 2017. godinu.

Istog dana,  sa početkom u 11,00 časova u Novom Sadu,  održana je i Izborna Skupština Ju jutsu saveza Srbije gde je za predsednika izabran Kajica Kaličanin . Za članove Upravnog odbora JJSS izabrani su: Kajica Kaličanin, Savo Vasilić, Milan Jevtić, Radovan Bogić i Milena Ilić. Članovi Nadzornog odbora su: Brajović Stevan,  Ljeposava Miletić  i Predrag Dragojlović.

 

2016.

 

NACRT NOVOG STATUTA JJSS

 

U cilju usaglašavanja postojećeg Statuta sa novim  Zakonom o

sportu,  Upravni odbor Ju jutsu saveza Srbije je pripremio Nacrt Statuta JJSS koji stavlja na javnu raspravu od koje se očekuju primedbe i predlozi koje treba dostaviti isključivo u pisanoj formi kancelariji  JJSS  najkasnije do 25. novembra 2016. godine.

                                                         Prilog:  Nacrt Statuta JJSS

 

SEPTEMBAR

 16. - 18.09.   BALKANSKO PRVENSTVO I SVETSKI KUP - LARNAKA (KIPAR)

Predstavnici našeg Saveza uzeli su učešće na 13. Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i seniore  i Svetskom Kupu za nade u ju jutsu sportu.Uz podršku Ministarstva omladine i sporta sa međunarodnog nastupa vratili su se naši sportisti sa medaljama i to:

1. Kokić Milana – AJJK „Vojvodina“ – Novi Sad koja je na Svetskom

    Kupu za nade u kategoriji nada – 57kg osvojila SREBRNU medalju;

2. Della Croce Ivan - JJK „Student“ – Novi Sad koji je na Balkanskom prvenstvu u 

    kategoriji juniora – 69kg osvojio ZLATNU medalju;

3.Čikoš Timon – JJK „Student“ – Novi Sad koji je na Balkanskom prvenstvu u

    kategoriji juniora – 85kg osvojio SREBRNU medalju;

4.Trivunović Filip - JJK „Student“ – Novi Sad koji je na Balkanskom prvenstvu u

    kategoriji kadeta – 73kg osvojio SREBRNU medalju;

5.Vulanović Luka - JJK „Student“ – Novi Sad koji  se  na Balkanskom prvenstvu u

    kategoriji kadeta – 73kg plasirano na 5. Mesto u svojoj kategoriji;

6. Zdravković Igor -  DžK “Bezbednost“ – Smederevo koji  se na Balkanskom  

    prvenstvu u kategoriji  seniora– 69kg plasirao na 7. Mesto u svojoj kategoriji.

Naše sportiste je  predvodio Kopas Janoš – selektor i trener i  a na takmičenju je u svojstvu sudije bio  David Kopas – sudija Continental  A .

 

AVGUST

 09. - 15.08.  KAMP - APATIN 

 

   Letnji ju jutsu kamp za perspektivne sportiste uz podršku Ministratsva omladine i sporta održan je u Tehničkoj školi sa Domom učenika u Apatin. U isto vreme i na istom mestu organizovane su i reprezentativne pripreme,  kao uvid u formu i utreniranost takmičara pred međunarodne nastupe  kao što su Balkanski kup, Svetski Kup i Prvenstvo sveta za seniore.

13.08. 

U Tehničkoj školi sa Domom učenika u Apatinu Apatinu je održano i licenciranje službenih lica (polaganje i obnavljanje licence), kao i polaganje za učenička i majstorska zvanja u ju jutsu sportu

 

MAJ

 06. - 08.05. - SEMINAR ZA SUDIJE - BUDVA

Seminar za polaganje i sticanje viših sudijskih zvanja u ju jutsu sportu  održan je Budvi . Na seminaru je Čikoš Timon  iz  Novog Sada stekao zvanje Continental B i priključio se internacionalnim sudijama u ju jutsu sportu. Na seminaru su bili prisutni i internacionalne sudije, Kopas David – Novi Sad  i Lazarević Bojana iz Beograda.

 

APRIL

 29.04. - 01.05. SEMINAR - PARIZ

Na internacionalnom seminaru za sudije, koji je održano u Parizu,   prisustvovao je i naš predstavnik,  mr Janoš Kopas – internacionalni ju jutsu sudija Continental A, kako bi se upoznao sa najnovijim   dostignućima i izmenama u Pravilima borenja i suđenja u ju jutsu sportu.

 

 

 17.04. - SRBIJA OPEN 2016. - NOVI SAD

U  Novom Sadu u sportsko-poslovnom centru „Vojvodina“- SPENS, već tradicionalno se  uz podršku Ministarstva omladine i sporta,  održao Međunarodni ju jutsu turnir „Srbija open 2016“ za sve uzrasne kategorije takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, duo sistemu i miks timu, koji je okupio takmičare iz pet  zemalja, koji su pokazali svoje znanje u ovom borilačkom sportu.                                                    Najuspešnija ekipa po broju osvojenih medalja na Međunarodnom turniru Srbija open 2016 u Novom Sadu je bila ekipa iz AJJK „Majstor Senke“ iz Zrenjanina

MART

 27.03. - PRVENSTVO SRBIJE ZA SENIORE, KADETE I POLETARCE - NOVI SAD

U sportskoj Sali na SPENS-u je održano je Prvenstvo Srbije za seniore, kadete i poletarce u pojedinačnoj konkurenciji  (m+ž), duo sistemu za muškarce i žene i miks timu (m+ž).I ovog puta, takmičenje je organizovano uz pomoć  Ministarstvo omladine i sporta RS

 

 20.03. - PRVENSTVO SRBIJE ZA JUNIORE NADE I PIONIRE - NOVI SAD

U skladu sa redovnim sistemom takmičenja u ovoj godini , u sportskoj Sali na SPENS-u je održano je Prvenstvo Srbije za juniore, nade i pionire u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i devojčice, duo sistemu  i miks timu.

 

18. - 21.03.  SVETSKI ŠAMPIONAT ZA JUNIORE U MADRIDU

  Održano je Svetsko ju jutsu prvenstvo  za juniore u Madridu (Španija). Na ovom takmičenju uz podršku Ministarstva omladine i sporta, našu reprezentaciju su predstavljali:

      1.   Trajković Nikola,  DŽJJK „N$F“ Aleksinac- – junior -77kg , koji 

            je u konkurenciji od 20 takmičara u svojoj grupi osvojio 

            BRONZANU medalju.

      2. Della Croce Ivan, JJK „Student“ Novi Sad – junior -69kg  koji je 

          osvojio 7. mesto u konkurenciji 25 takmičara .

Našem  eminentniom stručnjaku, mr Janošu  Kopasu  sa zvanjem sudije-  Continental A,   ukazano je poverenje da kao delioc pravde ,  bude zvanični sudija  Svetskog prvenstva za juniore.

 

04. marta u NOVOM SADU ODRŽANA SKUPŠTINA JJSS

Održana redovna godišnja Skupština Ju jutsu saveza Srbije u Novom Sadu, na kojoj je usvojen  Izveštaj o radu saveza za 2015. godinu, Finansijski izveštaj i Izveštaj NO JJSS za 2015. Usvojen je i Program rada sa finansijskim planom za 2016. godinu.

 

FEBRUAR

20. 21.02 - JASZBERENJ (MAĐARSKA)

U okviru međunarodne saradnje, predstavnici našeg Saveza uzeli su  učešće na teorijskom i praktičnom Seminaru u borbama i duo sistemu, koji je održan u Jaszberenju u Mađarskoj, na poziv Mađarskog Sportskog Ju Jutsu Saveza, koji je od ove godine član Svetske Ju Jutsu Federacije. Seminar su održali mr Janoš Kopas (majstor Ju jutsua 6. DAN, selektor Reprezentacije Srbije u borbama) i David Kopas (majstor Ju jutsua 3. DAN, trener Reprezentacije u borbama), uz asistenciju Ivana Della Crocea (majstor Ju jutsua 2. DAN, član Reprezentacije, prvak Balkana u borbama u kategoriji do 69 kg) i Timona Čikoša (majstor Ju jutsua 2. DAN, član Reprezentacije, vicešampion Balkana u borbama u kategoriji do 85 kg)                                                                                                                                                                                 

 

 REGISTRACIJA KLUBOVA, TAKMIČARA I SLUŽBENIH LICA

 

 

2015.

 

 NAŠI  NA  SAJMU  SPORTA

 

      S desna na levo:  Ivan Della Croce, Timon Čikoš, Kristina Aćimović i Nikola Trajković

 PUNO SMO RADILI I PUNO POSTIGLI TOKOM GODINE

 

 

 

 

 

AVGUST

 

 OD 09. - 15. avgusta 2015.  ODRŽAN LETNJI JU JUTSU KAMP U APATINU

I ove godine Zahvaljujući pomoći Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, letnji ju jutsu kamp je održan u periodu od 09-15. avgusta 2015. godine u Apatinu. Smeštaj učesnika je bio u Domu Srednje tehničke škole, u dvokrevetnim sobama. Ishrana je organizovana u trpezariji Doma i kvalitet i kvantitet hrane je bio u skladu sa potrebama učesnika Kampa.

Trenažne aktivnosti su se realizovale u sportskoj sali i na otvorenim sportskim terenima Srednje tehničke škole i na bazenima „Banje Junaković“ uz svakodnevni lekarski nadzor. Treninge su realizovali: mr Janoš Kopas, David Kopas i  Ranko Ždrnja.

U toku Kampa,održane su i pripreme ju jutsu sportista, organizovano polaganje za učenička i majstorska zvanja  kao i stručno osposobljavanje, usavršavanje i licenciranje trenera i sudija. Predavanje trenerima i sudijama održali su prof. dr Strahinja Tepavčević ,  mr Janoš Kopas i dr Branislav Bijelić

 

                                       

 

MAJ

 

 OD 13.-15. marta 2015. ODRŽANO SVETSKO PRVENSTVO ZA JUNIORE

                                                U ATINI - GRČKA

                

                                                                   IZVEŠTAJ

 

 

2014.

NOVEMBAR

 

 OD 27.-30. 11. 2014. ODRŽAN  KONGRES SVETSKE JU JUTSU

                                                    ORGANIZACIJE

                                                                                           IZVEŠTAJ

 OD 27.-29. 11. 2014. ODRŽAN  MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA

                                 "SPORTSKA STRANA SRBIJE"

                           

Sajam je svecano otvorio ministar omladine i sporta RS, gospodin Vanja Udovicic. Konsultanti ispred JU-JUTSU saveza na sajmu bili su Predsednik Saveza, dr Strahinja Tepavcevic I selektor mr Janoš Kopas.

                                     IZVEŠTAJ

 

 

SEPTEMBAR

 

 OD 26.-28. 09. 2014. ODRŽANO PRVENSTVO BALKANA U BUKUREŠTU

 

                                                     IZVEŠTAJ

MAJ

 

 OD 23.-26. maja 2014. ODRŽANO EVROPSKO PRVENSTVO ZA KAETE I  

                                                     JUNIORE U LUNDU U ŠVEDSKOJ

                

                                                      IZVEŠTAJ

 

APEL

 

2013. 

                                     REALIZOVANE AKTIVNOSTI

 

NOVEMBAR

 OD 20.-25. 11.2013. ODRŽANO SVTSKO PRVENSTVO ZA KAETE I JUNIORE

 

U BREŠTU -      U Bukureštu (Rumunija) od 20.-25.11.2013.godine) održano svtsko prvenstvo za kadete i juniore.

Veliki uspeh i prvu zlatnu medalju osvojila je reprezentativka Srbije u ju jutsu sportu Kristina Aćimović u kategoriji juniorki u borbama preko 70 kg. na upravo završenom Svetskom prvenstvu u Rumuniji.

            Našu zemlju je predstavljalo 6 takmičara u borbama, a Kristina je uspela da se domogne 1, mesta i i najsjajnijeg odličja. Njen brat, Filip Aćimović, nastupao je u kategoriji juniora – 94 kg i zauzeo 7. mesto.  Ostali naši takmičari, Della Croce Ivan, Trajković Filip, Grujić Darko  i Kresić Mitar i pored toga što nisu osvojili medalju po rečima nacionalnog trenera, Dragana Trajkovića, dostojno su reprezentovali našu zemlju i pokazali da se u narednom periodu na njih može ozbiljno računati.

            Na Svetskom prvenstvu u redovima delioca pravde našao se i naš najuspešniji  sudija,  mr Janoš Kopas – koji je inače i selektor reprezentacije Srbije.  

                                                   

SEPTEMBAR

OD 27.-29. 09.2013.  ODRŽANO BALKANSKO PRVENSTVO U ATINI (GRČKA) ZA SENIORE JUNIORE I OMLAINCE.

 

Veliki uspeh naših takmičara u Atini na balkanskom prvenstvu.

                                                                                                       REZULTATI

 

AVGUST

OD 09. - 15. avgusta 2013.  ODRŽAN LETNJI JU JUTSU KAMP U APATINU

 

                    

          Stručni tim kampa       Učesnici kampa     Učesnici kampa

 

Zahvaljujući pomoći Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, letnji             ju jutsu kamp je održan u periodu od 09-15. avgusta 2013. godine u Apatinu.

Smeštaj učesnika je bio u Domu Srednje tehničke škole, u dvokrevetnim              sobama. Ishrana je organizovana u trpezariji Doma i kvalitet i kvantitet hrane                je bio u skladu sa potrebama učesnika Kampa.

Trenažne aktivnosti su se realizovale u sportskoj sali i na otvorenim sportskim terenima Srednje tehničke škole i na bazenima „Banje Junaković“ uz svakodnevni lekarski nadzor. Treninge su realizovali: mr Janoš Kopas, Ranko Ždrnja, Dragan Trajković, Zoltan Pašti i Milutin Dramićanin.

U toku Kampa,održane su i pripreme ju jutsu sportista, organizovano polaganje      za učenička i majstorska zvanja  kao i stručno osposobljavanje, usavršavanje i licenciranje trenera i sudija. Predavanje trenerima i sudijama održali su prof. dr Strahinja Tepavčević i mr Janoš Kopas.

 

 

JUN

 01. i 02. juna 2013.  ODRŽANO SENIORSKO PRVENSTVO EVROPE

 U Nemačkom gradu, Walldorfu 1. i 2. juna 2013. godine održano seniorsko Prvenstvo Evrope u JU JUTSU.

Na prvenstvu je učestvovalo više od 200 takmičara iz 20 država. Na Prvenstvu je učestvovala i delegacija iz Srbije. 

Takmičari, članovi Ju jutsu kluba "Delta SAJ" iz Zemuna, Maričič Aleksandar u kategoriji do 85 kg i Petrović Aleksandar u kategoriji do 94 kg i selektor državne reprezentacije u borbama mr Janoš Kopas.

Takmičari Maričić i Petrović su u konkurenciji 25 takmičara u kategoriji do 85 kg i 18 takmičara u kategoriji do 94 kg osvojili deveto mesto.

Mr  Janoš Kopas je  sudio na Prvenstvu Evrope i njemu je  na Evropskom prvenstvu dodeljena licenca međunarodnog sudije, Kontinental A kategorije.

Najuspešniji na Prvenstvu Evrope su bili takmičari iz Nemačke, Rusije i Francuske.

 

MAJ

 18. maja 2013.  ODRŽAN  TURNIR  "ALEKSINAC OPEN 2013"

U subotu, 18. maja 2013. u hali sportova u Aleksincu, održan je 2. Međunarodni JU JUTSU turnir. „ALEKSINAC OPEN 2013“ i 2. kolo medjunarodne JADRANSKE JU JUTSU LIGE.

* Na turniru „ALEKSINAC OPEN 2013“ učestvovao je 191 takmičar iz 32 kluba iz 8 država Evrope: Slovenije, Hrvatske, Rumunije, BiH i Rep. Srpske, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Srbije.                                                                          

                                                                          GENERALNI IZVEŠTAJ

 

 21. aprila 2013.  ODRŽAN  TURNIR  "OPEN SRBIJA 2013"  U NOVOM  SADU

Međunarodni Ju Jutsu turnir Srbija Open  održan je u nedelju 21.04.2013. godine u Novom Sadu na SPENS-u. Na takmičenju učešće su uzele četiri zemlje sa 19 klubova i 156 takmičara. Prikazane su atraktivne borbe, a seniorima je ovo bila još jedna provera kvaliteta pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje se održava od 31.maja – 03.juna 2013. godine u Walldorfu (Nemačka). Uz dobru organizaciju, kvalitetno suđenje, takmičari su demonstrirali  ju jutsu tehnike i  nadmetanje u borbama po uzrasnim i težinskim kategorijama.

 

I ovaj turnir je protekao u znaku ferplej  je pobeda-tolerancija kao inspiracija.

Pored diploma i medalja za osvajače medalja,  obezbeđeni su i pehari i to:

  Za najmasovniji klub  - JJK „Vojvodina“ – Novi Sad (Srbija)

  Za najuspešniji klub – JJK „Vojvodina“ – Novi Sad (Srbija)

  Za najuspešnijeg takmičara – Aleksandar Maričić, senior -85 kg, iz JJK „SAJ“ –  

  Zemun

  Za najuspešniju takmičarku – Buga Jednobrković, juniorka -57kg, iz JJK „Black  

  Belta“- Zagreb

  Za najuspešniji duo par – Adam Norbert i Čikoš Timon – JJK „Student“ – Novi Sad

  Najuspešnija seniorka i ovoga puta je bila Biljana Tapavički iz JJK

  „Bujinkan“ – Zrenjanin

 

Najuspešniji seniori;

 

     

Jovović Toni – 69kg,          Radović Marko -77kg,      Maričić Aleksandar-85kg,

 „Soko“ iz Kotora;            „Bujinkan“ – Zrenjanin           „Saj“ – Zemun

 

       

Bojković Veselin – 94kg,        Mijailović Milija +94kg,  

     „Saj“ – Zemun                       „Saj“ – Zemun

                 

 

 

 

 06. i 07. aprila 2013.  ODRŽAN  TURNIR  "ROBI RAJH"  U MARIBORU

 

   U subotu i nedelju, 06. i 07. aprila, u sportskoj hali „Tabor“ u Mariboru u Sloveniji održan je 9. Internacionalni turnir "Robi Rajh", na kome je učestvovalo 346 takmičara iz 34 kluba iz 11 država Evrope (Nemačka, Poljska, Švajcarska, Austrija, Italija (i Sicilija), Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija i domaćin Slovenija).

 

Džudo i džiu-džica klub „Nif“ nastupio je sa sedmoricom trenutno najspremnijih takmičara u nekoliko kategorija - seniori, juniori, kadeti i nade, a predvodio ih je trener Dragan Trajković. Na ovom prestižnom takmičenju  osvojemo je ukupno 5 medalja - 2 zlatne i 3 srebrne.

 

 

 03. i 10. marta 2013.  ODRŽANA TAKMIČENJA U SVIM KATEGRIJAMA

 

Ju jutsu savez Srbije  je u martu mesecu imao takmičarske aktivnosti na domaćim i međunarodnim nastupima.

 

U nedelju 03.03.2013. godine na Spensu su učestvovali takmičari u konkurenciji juniora, nada i pionira, a 10.03.2013.godine na strunjače su izašli seniori, kadeti i poletarci.Takmičari iz klubova iz cele Srbije, prikazali su odlične borbe i demonstrirali tehnike ovog atraktivnog sporta.Svakako da su pažnju publike privukli najatraktivniji mečevi koji su viđeni u konkurenciji seniora, gde je najuspešniji klub bio iz redova Specijalnih antitrerorističkih jedinica "SAJ" iz Zemuna:

 

Najuspešniji seniori osvajači zlatnih medalja su:

- 62 kg  Grujić Darko ,              "N-F" iz Aleksinca

- 69 kg  Palinkaš Ivan,              "Majstor Senke" iz Zrenjanina

- 77 kg  Panić Milan,                "Student" iz Novog  Sada

- 85 kg  Maričić Aleksandar,     "Saj" iz Zemuna

- 94 kg  Petrović Aleksandar,   "Saj"  iz Zemuna

+94 kg  Mijailović Milija,          "Saj" iz Zemuna

 

 

Kod dama, već tradicionalno u seniorskoj konkurenciji u lakoj kategoriji prva je bila Biljana Tapavički iz Bujinkan kluba iz Zrenjanina a u teškoj Kristina Aćimović iz   Heian do  kluba iz Temerina.

 

POKLON DAMAMA ZA 08. mart   

 

U martu mesecu, kao poklon svim damama za 8. Mart  JJK “Bujinkan” iz Zrenjanina na čelu sa predsednikom Sinišom Garčevim i reprezentativkom Biljanom Tapavički  sproveo je akciju da klub,  kao poklon,  za sve dame koje se upišu  u martu  mesecu daje  mesec dana besplatnog treninga. Treninzi se održavaju ponedeljkom, četvrtkom i petkom od 20h u maloj sali Hemiske škole Uroš Predić u Zrenjaninu.

 

Biljana Tapavički – promoter akcije

 

 

 16. i 17. marta 2013.  ODRŽAN CUP ANDREA ROLA U ĐENOVI

U subotu i nedelju, 16. i 17. marta 2013. god. u Djenovi u Italiji održao 13. International Open ECC-European challenge Cup „ANDREA ROLA“ za juniore i seniore, na kome je učestvovalo oko 320 takmičara iz preko 35 klubova ili Reprezentacija iz 8 država Evrope.

Takmičari iz JJK „NiF“ – Aleksinac osvojili su zlatnu i bronzanu medalju:                     1. Grujić Darko   26.03.1994.  Junior –69  2. mesto – SREBRNA medalja                    2. Stefanović Danijel 23.12.1993.  Junior –77   3. mesto – BRONZANA medalja

Ekipu je predvodio trener: Trajković Dragan.                                                         Rezultati postignuti na Chellange Cupu boduju se na Evropskoj i Svetskoj rang listi takmičara, tako da su Grujić i Stefanović postignutim rezultatom - osvojili nove bodove.

 

 

SLIKE SA TAKMIČENJA

 

      

 

 

2012. 

REALIZOVANE AKTIVNOSTI

 

OKTOBAR:

Registracija klubova i službenih lica JJSS u periodu od 03. - 28. 09.2012.

 

 NOVEMBAR: